Сукні для шкільного балу мають бути яскравими

Після останнього дзвоника у вчорашніх школярів настала тяжка та водночас приємна пора. Слід сумлінно готуватися до випускних іспитів, та й потреба вступати до вищих навчальних закладів висить тягарем. Проте після закінчення екзаменаційних випробувань на старшокласників чекає справжнє свято — випускний бал.

У трендах переважають яскравість та легкість

Світові тенденції моди щодо вечірнього вбрання надають перевагу легким тканинам, що спадають,— шовк, шифон, муслін та атлас. Останні кілька сезонів поспіль дизайнери відмовилися від “важких” тафти та металізованих тканин. Слід пам’ятати, що такі тканини більше підходять зрілим жінкам, аніж дівчатам, які щойно закінчили школу. Пишні “бальні” спідниці також залишилися у минулому разом із корсетами та шнурівками. Хоча такі підійдуть дівчатам, яким слід приховати недоліки фігури. Тренди цього літа — це, безумовно, легкість та яскраві кольори (уникайте темних кольорів — бордо, темно-зеленого, кольору морської хвилі — вони додають зайвих 5—7 років), східні мотиви. Не варто також перебільшувати з оздобленням сукні. Вишуканого мережива в тон чи контрастного банта (наприклад, шоколадного для рожевої чи молочної сукні) буде цілком достатньо, аби виглядати святково і стильно.



Для чоловічого костюма, як не дивно, також існує мода, і цього сезону це — жакет на одному ґудзику (Giorgio Armani, Prada) або ж максимум на двох у вертикальному порядку (Dior Homme, Gucci). Також особливу увагу дизайнери приділили чоловічим брюкам — наразі вони вкорочені та завужені.



Уникайте типових помилок

По-перше, під час вибору вечірнього вбрання не керуйтеся думкою, що ця сукня чи костюм — лише на один вечір. З чоловічим туалетом більш-менш зрозуміло, адже у класичному костюмі можна і до університету, і на роботу. А як підібрати універсальне вбрання для дівчини? У цьому питанні стилісти радять розставляти акценти на аксесуарах. На щастя, нині вибір дозволяє. Майже до кожного вбрання підійдуть яскраві сріблясті або золотаві босоніжки та сумка-клатч або ж напульсник у тон. Підбираючи прикраси, не вибирайте такі, які б більше пасували дорослим жінкам.

По-друге, обираючи як вбрання, так і взуття, пам’ятайте, що випускний закінчується аж на світанку, а отже, затісні або надто пишні сукні не принесуть вам задоволення, а створять лише незручності. Ви будете танцювати, багато гуляти — отже, надайте перевагу підборам до 4 см чи модній цього літа танкетці (але обирайте шкіряну чи пластикову, пробкова має грубий вигляд для свята).

По-третє, підберіть фасон, який пасуватиме саме вашій фігурі — обов’язково приміряйте усі варіанти, які вам пропонують. Часто на манекені чи на моделі у каталозі сукня має чудовий вигляд, та вам вона може не підійти.



Знайте міру у зачісці та макіяжі

Довершити вечірній образ допоможуть вдало підібрані зачіска та make-up. Для цього заздалегідь продумайте свій образ та якомога раніше забронюйте місце у свого майстра. Одначе не робіть зачіску “а-ля на весілля, але тільки без білих квіточок”. Нині в моді доглянуте волосся, природні кучерики, що фіксують еластичним лаком, та стильні укладки. Але навіть у таких нескладних зачісках ліпше покластися на професійних стилістів.



У макіяжі також дотримуйтеся правила — чим менше, тим краще. Святкового вигляду вам нададуть ніжні мерехтливі тіні, аніж півкіло тонального крему. Під час вибору туші для повік — обирайте водостійку. Прощання з дитинством — це завжди дуже зворушливо.



--------------------------------------------------------------------------------

Дизайнери радять шовк

Олена ДАЦЬ: “Цього року мені замовили майже 10 суконь для випускного вечора. Насправді мені дуже цікаво працювати з дівчатами. Вони мене надихають на створення особливих суконь саме для них. Ми навіть давали кожній сукні свою назву. Майже всі моделі з натурального шовку. Це комфортна та дуже красива тканина”.



Світлана БЕВЗА: “Я обожнюю коктейльні сукні, і мої клієнти знають про це. Тому саме їх вони і замовляють. Працюю з шовком та атласом і, як завжди, у вишуканому мінімалістичному стилі. Моя випускниця — впевнена у собі, стильна дівчина”.



Анжела АНГЕЛ: “Цього сезону мої клієнти надали перевагу ручному оздобленню суконь. Майже всі шви майстрині робили вручну. При цьому сукні не мають зайвих “навантажень”. Ми прикрашаємо їх лише композиціями з живих квітів. Має дуже ефектний та дорогий вигляд”.



Серж СМОЛІН: “Для своїх клієнтів я зробив смокінги та костюми з екстра-модної сьогодні натуральної тканини — бавовни з глянцевим покриттям. Одяг має екстраординарний вигляд і в той же час у такому костюмі не спекотно”.



Вероніка ЖАНВІ: “Років вісім тому були модні “сукні-пачки”. Тепер випускне вбрання обирають на власний смак, із “секретом”. Незвичайний виріз, цікава тканина — в сукні має бути щось оригінальне, авторське. Дуже модні кольорові строкаті тканини, красиве драпірування. Довжина переважно міді або максі. Не наслідуйте наречених, обираючи молочні чи білі сукні. Одягайте те, в чому почуваєтеся комфортно та вільно. Головні критерії святкового образу: яскравість, почуття міри та гарний настрій”.

Наталія ВЛАДИМИРОВА спеціально для “Хрещатика”

old_editor, 11.06.2008 04:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини