Зарплати викладачу не шкода

Не все добре і з виплатою зарплати працівникам Коломийського політехнічного коледжу. Ревізія питань утримання штатних посад працівників у цьому закладі освіти виявила окремі порушення.

Зокрема, 10,5 тисяч грн було витрачено державою на утримання посади гардеробника. Зарплату нараховували правильно, внески у фонди платили справно. Щоправда, протягом останніх двох років у коледжі гардеробу не спостерігалося. Як з’ясували ревізори, гардеробниця займалася не одягом, а допомагала друкувати документи у випадку хвороби лаборанта чи секретаря. Кошти на утримання понадштатної одиниці під час ревізії були повністю відшкодовані.

Цілу низку порушень виявили ревізори і під час нарахування зарплат та іншого роду виплат викладачам.

Майже на 25 тисяч гривень працівникам коледжу зайво нарахували та виплатили матеріальної допомоги.

Переплатили і внески до Пенсійного фонду за працівників, які в коледжі вже не працювали. Станом на 1 квітня ця сума склала 6 тисяч 753 грн.

Цікавий факт встановили ревізори щодо виплати зарплати педагогічним працівникам – членам профспілкового комітету за виконання громадських обов’язків в інтересах колективу. За наказом директора їм безпідставно нараховано та виплачено зарплати за непроведені фактичні викладацькі години на суму 8 тисяч 812 грн.

Переплатили в цьому коледжі зарплату і керівникам структурних підрозділів: кому на 30%, кому на 33%, а кому і 50%. Загальна сума переплат склала майже 20 тисяч гривень. Це сталося через порушення при нарахуванні працівникам доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників. Загалом же сума порушень фінансового законодавства з ресурсами, що призвели до втрат, у Коломийському політехнічному коледжі склала 134 тисяч 820 гривень. Матеріали ревізії передані до Прокуратури.

Прес-служба КРУ в Івано-Франківській області
old_editor, 09.06.2008 21:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини