Студент державі не завада

Коломийський політехнічний коледж спромігся порушити фінансове законодавство за останні два роки майже на 134 тисячі гривень. У тонкощах навчання студентів за державний кошт розбиралися ревізори контрольно-ревізійного управління в Івано-Франківській області.



Станом на 1 квітня 2008 року кількість студентів у політехнічному коледжі становила 1020 чоловік. Частина вчилася за держзамовленням, частина – за контрактною формою навчання.

Понад обсяги державного замовлення Коломийському політехнічному коледжі зараховано додатково 13 студентів. Вони були прийняті до коледжу згідно наказів на контрактну форму навчання, однак фактично навчалися за кошти державного бюджету. Попитом коритувалися спеціальності «Фінанси», «Бухгалтерський облік», «Біржова діяльність», «Організація виробництва» і «Моделювання та конструювання виробів народного вжитку». Окрім того, що студентам не довелося платити за навчання, їм щомісячно виплачували стипендію. Загальна сума, яку незаконно витратили на стипендію, склала 12 тисяч 293 гривні.

Директор коледжу жодних пояснень щодо «перебору» студентів не дав, адже перебував у відпустці.

Встановлено факти переплат стипендій на загальну суму 1767 гривень.

Прес-служба КРУ в Івано-Франківській області
old_editor, 09.06.2008 21:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини