В Тлумачі упереджено незаконне відшкодування податку на додану вартість

Податківці Тлумацького району в травні провели виїздну позапланову перевірку одного з піприємств району, щодо достовірності нарахування суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість на розрахунковий рахунок за лютий місяць 2008 року.

Відтак,перевіркою встановлено, що товариство в порушення п.п.7.7.2 пункту 7.7. ст.7 Закону України “Про податок на додану вартість” від 03.04. 1997 року №168/97-ВР в лютому 2008 року заявлено до відшкодування на розрахунуковий рахунок податок на додану вартість в сумі 3 млн. 474 тис.592 грн.

Враховуючи те, що дане підприємство являється новоствореним сільськогосподарським підприємством (згідно довідки про включення до ЄДРПОУ та статуту основним видом діяльності є вирощування зернових та технічних культур) і відповідно до п. 11.29. ст.11 Закону України “Про податок на додану вартість”, для нього зупинено дію пункту 7.7. статті 7, пункту 10.1 і 10.2 статті 10 в частині сплати до бюджету податку на додану вартість щодо оперцій з поставки товарів (робіт, послуг) власного виробництва, включаючи продукцію (крім підакцизних товарів) виготовлену на давальницьких умовах із власної сільськогосподарської сировини має включатися до спец-декларації. Дані суми податкового кредиту будуть погашатися податковими зобов’язаннями, що виникають в результаті поставки сільськогосподарської продукції (робіт, послуг) по спецдекларації.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області
old_editor, 03.06.2008 15:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини