Чи вішатимуть міських депутатів?

Таке складне питання вирішували сьогодні представники різних громадських організацій міста Івано-Франківська, які зібралися, щоб обговорити ситуацію, яка склалася в державі та, зокрема, в нашому місті.

Найбільше обурення в громади Івано-Франківська викликає робота депутатів міської ради, які постійно та систематично зривають роботу сесії. А самі сесії називали «мобільним шоу». Адже більшість рішень, голосувати чи ні, вирішуються депутатами по телефону.

Те, як примусити народних обранців почати працювати – було чи не найосновнішим питанням на зустрічі. Варіанти засобів впливу на неслухняний депутатський корпус пропонувалися найрізноманітніші. Представники громадських організацій вирішили контролювати усе – від того, на котру годину з’являються на роботу депутати і до того, чим конкретно займаються під час проведення сесій.

А покарання можуть бути вельми суворими. Найпростіший варіант – розпуск міської ради, найрадикальніший – встановити на площі перед міськвиконкомом кілька шибениць, і вішати там тих депутатів, хто не виконує своїх прямих обов’язків. До того ж, депутатам у такому випадку довелося б висіти по кілька днів, поки не почнуть погано пахнути. (Пропонуємо більш гуманний варіант покарання, який застосовували у Середньовіччі – виставлення до ганебного стовпа. Так і конституційне право на життя не порушуватиметься, і можна сподіватись на певний результат…)

Виступив і присутній на засіданні мер Івано-Франківська. На його думку, він щиро і ретельно виконує свою роботу, а що стосується депутатів міськради – то тут громада має сказати свою думку і вжити певних заходів. Адже депутатів обирали саме мешканці міста.

В цілому прозвучало чимало промов і закликів до рішучих дій. Тож народним обранцям житиметься тепер не солодко. Бо їхні дії жорстко контролюватиме громада – від пенсіонерів до студентів. І хто знає, які рішучі дії може розгорнути розлючений натовп. Площа перед білою хатою поки що вільна. Поки що…
old_editor, 27.05.2008 20:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини