В Івано-Франківську не вистачає слюсарів, електриків та ливарників

22 травня 2008 року було проведено засідання "круглого столу" на тему: "Працевлаштування випускників навчальних закладів на перше робоче місце шляхом надання дотації роботодавцю".

З вступним словом до учасників заходу звернулася директор міського центру зайнятості Ганна Бандура. Вона поінформувала про ситуацію на ринку праці в місті Івано-Франківську, надала вичерпну інформацію про порядок та строки надання дотації роботодавцю для забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем.

У роботі "круглого столу" взяли участь: голова правління ВАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" Василь Дутчак, заступник генерального директора ДП ВО "Карпати" Олег Польчий, начальник відділу кадрів ЗАТ "Агромаш-ІФ" Надія Дуліб’яник, директор ВПУ № 21 Василь Микитюк, методист Івано-Франківського професійного будівельного ліцею Надія Репела.

Роботодавці активно обговорювали питання, що пов’язані з працевлаштуванням випускників навчальних закладів, потребою в укомплектуванні кадрами та перспективу розвитку підприємств у 2008 році. Зокрема, очікується, що у 2008 році буде створено на ВАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" 50 робочих місць, на ДП ВО "Карпати" — 30 робочих місць.

Голова правління ВАТ "Локомотиворемонтний завод" стурбований, що підприємству вкрай необхідні ливарники пластмас, яких не випускає жоден навчальний заклад міста, і запропонував представникам навчальних закладів звернути та вивчити можливість щодо підготовки таких спеціалістів.

У результаті "круглого столу" учасниками розроблено рекомендації про подальшу співпрацю служби зайнятості із соціальними партнерами та роботодавцями, в яких зазначається необхідність:

- розширити перелік професій та спеціальностей, що вкрай необхідні підприємствам і на які буде працевлаштована молодь, якій надається перше робоче місце: слюсар-електрик, слюсар - сантехнік, водій, фінансист, економіст, бухгалтер.

- для покращення забезпечення роботодавців працівниками з числа випускників навчальних закладів передбачити укладання договорів між навчальними закладами, підприємствами та випускниками і врегулювати питання щодо видачі довідки навчальними закладами про можливість самостійного працевлаштування.

- звернутись із пропозицією до Міністерства праці та соціальної політики України щодо внесення змін до законодавства: щодо реєстрації випускників навчальних закладів в центрі зайнятості без наявності Довідки про надання можливості самостійного працевлаштування; вивчити можливість видачі спільного направлення центру зайнятості та навчального закладу на працевлаштування; зняти обмеження на відшкодування витрат на заробітну плату прийнятих осіб за направленням центру зайнятості.

Джерело: Івано-Франківській регіональний центр зайнятості
old_editor, 27.05.2008 15:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини