Нацрада не давала вказівок депутатам Івано-Франківської міськради щодо статуту ТРК "Вежа"

“Жодних вимог чи вказівок депутатам Івано-Франківської міської ради стосовно діяльності комунальної ТРК “Вежа” Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення не виставляла” – заявив 26 травня у коментарі ЗІКу представник Нацради в Івано-Франківській області Володимир Турелик.

“Ми просто не маємо такого права. Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення має повноваження контролювати дотримання умов ліцензій, за якими працюють телерадіокомпанії. Але вимагати від їхніх власників чи засновників вносити зміни до Статуту – такого Нацрада не практикує”. Водночас, Володимир Турелик додав, що ТРК “Вежа” отримувала кілька попереджень від Нацради про недотримання умов ліцензій, що могло привести до припинення роботи радіо «Вежа». Проте, мовляв порушення були усунуті на 90%.

Представник Нацради в Івано-Франківській області переконаний, що питання обирати і знімати директора телерадіокомпанії, на умовах конкурсу чи без них, є виключно компетенцією засновників ТРК “Вежа”.

Нагадаємо, фракції НУ і БЮТ у міській раді мають намір внести зміни до Статуту ТРК «Вежа», згідно яких директора цього підприємства будуть призначати на сесії міської ради без конкурсу.

У коментарі ЗІКу 20 травня щодо ситуації довкола ТРК “Вежа” міський депутат Василь Кричун стверджував, що “на вимогу Національної Ради по телебаченню і радіомовленню внесено зміни до Статуту комунальної ТРК “Вежа”, згідно яких директора цього підприємства обиратиме (не на конкурсній основі ) і зніматиме виключно сесія.

Джерело: ЗІК
old_editor, 27.05.2008 15:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини