Анушкевичус не дозволив проводити концерт Юрія Шевчука (гурт «ДДТ»)

Влада Івано-Франківська не дала дозволу на проведення 8 травня концерту, в якому мали брати участь рок-гурти «Брати Карамазови», «ДДТ» та «С.К.А.Й», а також виступити місіонери Російської православної церкви Андрій Кураєв та Андрій Ткачьов. Про це сьогодні повідомило Російське інформаційне агентство «Новый регион». Захід планувалося провести в рамках туру, присвяченого 1020-річчю хрещення Київської Русі.

Мер міста Віктор Анушкевічус в інтерв’ю газеті «Сегодня» підтвердив цю інформацію, пояснивши, що в цей день в Івано-Франківську мають відбутися заходи до дня міста, через що відчувається брак місць для додаткових масових заходів.

Крім того, керівник міста, вказав і на те, що йому не сподобалося, як лідер групи «Брати Карамазови» Олег Карамазов нешанобливо висловився на адресу Віктора Ющенка, виступаючи зі сцени на Майдані під час проведення Партією Регіонів акції «НАТО – ні!».

«Під час виступу на акції перед тим, як проспівати свою пісню «У хмарах», я сказав, що президент та інші наші правителі не месії, а звичайні хлопці й дівчата. Тому рішення вступати або не вступати в НАТО повинні приймати ми, а не вони. Нічого неповажного в цих словах ні», - говорить сам Карамазов.

Справжньою ж причиною заборони виступу представники івано-франківської міськради називають бажання Анушкевичуса заручитися підтримкою Ющенка у своєму конфлікті з більшістю міськради (до якої входять БЮТ, «Наша Україна» і «Пора»). Представники цих фракцій нещодавно висловили меру недовіру та пропонують провести дострокові вибори міського голови.

old_editor, 05.05.2008 18:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини