ЦВК оскаржила скасування протоколу про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі

Центральна виборча комісія (ЦВК) оскаржила рішення Верховного Суду (ВС) щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі №87 в Івано-Франківській області. Про це повідомив прес-центр ЦВК.

Комісія, відповідно до рішення Великої палати Верховного Суду від 1 травня, склала 19 травня протокол про результати виборів в окрузі №87. Дії ЦВК, протокол і окремі пункти постанови комісії оскаржив кандидат від партії «За майбутнє» Олександр Шевченко.

23 травня позов частково задовольнив ВС – скасував пункти 1–2 постанови і протокол ЦВК від 19 травня, зобов'язавши комісію встановити результати виборів з урахуванням висновків, наданих судом у рішенні.

У ЦВК зазначили, що встановлювали результати виборів з урахуванням рішення Великої палати ВС і, проаналізувавши рішення суду від 23 травня, подали апеляційну скаргу.

«Зараз немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв'язання ситуації на 87-му окрузі, і в такому випадку встановлення результатів виборів у цьому окрузі вбачається можливим лише на підставі та з урахуванням висновків суду», – підкреслили в Центральній виборчій комісії.

Леся, 26.05.2021 07:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини