На виборчому окрузі №87 обкатали технологію, яку можна перенести на будь-які вибори - політолог

Виборний округ  №87 на Івано-Франківщині - це мініатюра як знищувалась демократія в Україні. Це цілком відпрацьована і обкатана технологія, котру можна перенести на будь-який новий виборчий процес, про чесні вибори схоже можна забути. Про це у Фейсбуці написав політолог Андрій Смолій, коментуючи перемогу на окрузі кандидата від партії «Слуга народу» Василя Вірастюка.

Він звертає увагу на те, що результат на п’яти дільницях був скасований, тобто у людей забрали їхні голоси і виборче право. Окрім того, зникли близько 500 бюлетенів. Сталось це після так званого «перерахунку» під тиском «слуг народу». Всі 500 зниклих були за Шевченка, нагадує політолог.

«Десант з 20 депутатів на чолі з Тищенком ще 30 березня прибув до Надвірної та «контролював процес» заважаючи журналістам та спостерігачам. ОВК кілька разів оточували правоохоронці в повній бойовій амуніції. Тобто, це не вибори - це фарс. Це не підрахунок - це відверте знущання з виборчої системи і виборців. Це плювок в обличчя демократії і обкатка тут Білорусі-2 часів 90х», - відзначив Смолій.

Леся, 04.04.2021 09:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини