Вибори на двох дільницях в окрузі №87 визнані недійсними - КВУ

Вибори на двох дільницях на окрузі №87 визнані недійсними, підставою для такого рішення щодо ДВК 261030 стало те, що члени ДВК прийняли заяви від виборців про голосування за місцем перебування без медичних довідок і відповідно члени ОВК вважали що ці виборці не мали права отримувати виборчі бюлетені. Окрім того, при перерахунку члени ОВК виявили, що кількість голосів за О.Шевченка становить 277 голосів, а не 377 як зазначено в протоколі ДВК. На разі поліція з’ясовує факт зникнення 100 бюлетенів. Про це повідомляють в КВУ.

На підставі того, що 30 виборців, на думку членів ОВК, незаконно голосували, члени ОВК прийняли рішення про визнання виборів недійсними оскільки члени ОВК встановили, що кількість виборців, що незаконно проголосували, становить 5,1%. Однак, при прийнятті цього рішення окружна комісія врахувала не кількість виборців, що підписалися про отримання бюлетенів, а врахували кількість бюлетенів, виявлених ними при перерахунку.

Також окружна виборча комісія визнала недійсним голосування на виборчій дільниці 261027 (м.Яремче). Підставою для такого рішення було те, що члени ДВК на ранковому засіданні не поставили печатки на контрольних листах, що опускалися у великі скриньки. під час підрахунку голосів члени ДВК визнали ці талони дійсними, на підставі наявності на них своїх підписів. Однак це стало підставою для рішення ОВК про визнання виборів на цій дільниці недійсними.

Слід зазначити що на цих двох дільницях значну перевагу отримував кандидат О.Шевченко. Так на дільниці 261030 (с.Миколичин) В.Вірастюк отримав 141 голос, О.Шевченко - 377 голосів. На дільниці 261027 (м.Яремче) В.Вірастюк отримав 73 голоси, О.Шевченко - 172 голосів

За даними оприлюднених протоколів найбільшу кількість голосів у в.о. 87 отримав кандидат О.Шевченко. Однак, зважаючи на незначний розрив між кандидатами, визнання виборів на двох виборчих дільницях недійсними може призвести до перемоги В.Вірастюка.

Леся, 02.04.2021 11:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини