Басараб: Політики з патріотичного табору, які критикують розслідування «харківських угод», стріляють собі в ногу

Політики з патріотичного табору, які зараз з усіх телевізійних і радіоточок методично пропагують, що санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука якісь сумнівні, а замість рішення по розслідуванню «харківських угод» треба було зайнятися вакцинацією, стріляють собі у ногу. Про це у Фейсбуці пише політолог Михайло Басараб.

«Пропагуючи отаке щодо Медведчука і «Харківських угод», ви викликаєте у людей сумніви не щодо компетентності влади, ні. Насправді, ви змушуєте аудиторію сумніватися в тому, що Медведчук ворог нашої держави і що він повинен понести за це відповідальність. Ставлячи так питання про «Харківські угоди», ви фактично даєте своїм же потенційним виборцям сигнал, що ці «угоди» були не такі вже й небезпечні», - пише політолог.

За його словами, прості виборці не розбираються у тонкощах КПК. Вони сприймають від політиків прості сигнали про добро і зло, виборці не розуміють складних пояснень про «ми в принципі за, але... проти». У масових електоральних комунікаціях працює проста логіка: ти або за, або проти.

«Якщо ви фактично доносите людям тези, що Медведчук переслідується незаконно, а «Харківські угоди» не варті уваги, то хочеться у вас запитати: з якими гаслами збираєтеся йти на вибори?! За що і проти чого будете агітувати?! Виступаючи фактично на захист Медведчука і «Харківських угод», робите зле не владі, а руйнуєте свій же порядок денний, основу для своєї ж ідеологічної конструкції.  Усе це, на жаль, свідчить, що хтось вперто не робить висновків з 2014-2019 років. Знищуючи тоді, наприклад, Яценюка і Садового, але водночас даючи можливість Медведчуку безперешкодно розбудовувати в Україні кремлівську медіа-мережу, цей хтось своїми руками кував собі епічну поразку у 2019 році. Масована і цілеспрямована дискредитація політиків зі свого ж табору «убивала» рейтинг не лише цих конкретних політиків, а руйнувала довіру і знижувала електоральний потенціал всієї державницької, прозахідної та антиросійської ніші. Медведчуківські канали із задоволенням асистували цьому процесу. Ось де головне роз‘яснення поразки, яка ліпилася своїми ж руками тоді. Навіщо продовжувати рух цією ж дорогою зараз?!» - відзначив Басараб.

Леся, 12.03.2021 08:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини