Голова облради Сич звинуватив Порошенка у наклепі

Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич заявив, що лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко вводить мешканців Прикарпаття в оману.

За його словами, Порошенко, перебуваючи в ефірі декількох івано-франківських телеканалів, повідомив, що, мовляв, фракція «Європейської солідарності» в обласній раді подала пропозицію провести сесію обласної ради з приводу того, що там щось «відбулося на Буковелі», але голова обласної ради нібито вважав за доцільне краще поїхати у відпустку.

«Петре Олексійовичу, інформую, що сьогодні я цілий день перебував на робочому місці. Працював і, зокрема, дав доручення всіляко сприяти Вашій дружині Марині взяти участь в роботі постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, яка розглянула сьогодні комплекс питань щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції. До слова кажучи, мене інформують, що пані Марина вела себе скромно і по діловому. На відміну від Вас. Вчергове, коли заплануєте приїзд на Прикарпаття з метою політичного піару, готовий Вас прийняти і вислухати. На відміну від Вас. Бо коли в статусі Президента України Ви приїздили в область, то давали вказівку не допускати мене, як голову обласної ради, навіть до обов’язкових у таких випадках протокольних заходів. Не кажучи вже про наради, які відбувалися у приміщенні обласної ради», - написав у Фейсбуці Сич.

«Щодо можливості проведення позачергової сесії обласної ради (а не з приводу «чогось там на Буковелі»), то я отримав звернення фракції «Європейської солідарності». Й при цьому голова фракції навіть не приховував, що це робиться з метою політичного піару й підтасовується під Ваш приїзд на 87-й виборчий округ. Оскільки Регламент обласної ради передбачає, що підставою для скликання позачергової сесії має бути наявність підписів 1/3 депутатського корпусу, то порадив йому провести консультації з іншими фракціями. На сьогоднішній день він таких консультацій не провів і відповідно заяв від інших фракцій в апараті обласної ради не зафіксовано. Очевидно, їх і не могло бути, бо всі розуміють, з якою метою «Європейська солідарність» ініціювала цю сесію», - додав Сич.

Леся, 26.02.2021 19:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини