Олігархів не обслуговуємо. Сич порадив «ЄС» не натягувати тренди загальнонаціональної політики на специфіку місцевої

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич відреагував на заяву депутатів із обласної «Європейської солідарності», які звинуватили «Свободу» у тому, що вони зрадили віру виборців, адже об’єдналися у коаліцію із «За майбутнє». Сич заявив, що його завдання як голови, докласти максимум зусиль для їх консолідації у справі розвитку Прикарпатського краю.

«Не слід тренди і тенденції загальнонаціональної політики натягувати на специфіку політики місцевої. Ці дві сфери політики відрізняються не тільки масштабами, але й стимулами. Місцеві виборці і їхні обранці міркують не категоріями президентів, їхніх політичних програшів і реваншів, застарілих образ і порахунків між партіями, а категоріями місцевих проблем і рецептами їхнього вирішення», - відзначив Сич.

Окрім того, він підкреслив, що обираючи депутатів та очільників місцевих органів влади, виборці віддають перевагу знаним, авторитетним, чесним і порядним газдам та місцевим політикам й при цьому зовсім не думають про тих олігархів, які за чутками стоять за однією чи іншою партією. Також Сич додав, що обласна рада з тими повноваженнями, якими вона сьогодні володіє згідно чинного законодавства, аж ніяк не може задовільнити жодного інтересу жодного олігарха. Бо вона не уповноважена розпоряджатися тими ресурсами, які потенційно можуть цікавити будь-кого із них.

«З уваги на сказане стверджую, що ті звинувачення, які прозвучали у заяві чи то на мою адресу, чи на адресу практично всіх колег депутатів, не мають під собою грунту. А тому я закликаю фракцію "Європейської солідарності" в Івано-Франківській обласній раді до конструктивної співпраці і до консолідації зусиль у справі розбудови та впорядкування Прикарпаття, для того, аби нашим краянам жити стало краще і затишніше. Давайте об'єднаймося в амбітній цілі - продемонструвати всій Україні добрі зразки політичного конструктиву і порозуміння!» - додав Сич.

Леся, 25.11.2020 18:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини