Сич розповів про три «політичні режими», які неприхильно ставились до Франківської облради

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич назвав часи президентства Віктора Януковича, Петра Порошенка та Володимира Зеленського – режимами.

«Вживаю термін "політичний режим" як набір методів управління державою. Так от, як би ці три особи не дистанціювалися один від одного, але в свої політиці по відношенню до місцевого самоврядування й збереження себе при владі вони абсолютно подібні. Адже в цивілізованій державі комунікація між центральними та місцевими органами влади має відбуватися в автоматичному режимі відповідно до чинного законодавства і не повинна залежати від особистих та політичних симпатій-антипатій. Натомість при кожному з цих президентів вона відбувалася і відбувається за принципом "свій-чужий". І якщо, для прикладу, голова якоїсь обласної ради не приналежний до тієї партії, від якої був обраний президент, то йому нічого сподіватися на такий автоматичний режим, а отже й на автоматичне виконання державою своїх зобов'язань перед областю. А це вже, по великому рахунку, є зловживанням владою», - відзначив Сич.

За його словами, так, якщо держава бере на себе зобов'язання оплачувати надання послуг в освіті та медицині, то вона повинна це робити на 100%, а не на 70-80%, створюючи борги по заробітній платі та заставляючи органи місцевого самоврядування покривати їх власними коштами, які могли піти на розвиток відповідних територій.

«А порушуєш питання перед київськими чиновниками і відразу чуєш у відповідь: "А Ви до якої партії належите? І чому це ваша рада ухвалює критичні щодо Президента та Кабміну звернення?!". Отож всі ці три режими вели себе неприхильно до Івано-Франківської обласної ради», - додав Сич.

Леся, 28.09.2020 08:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини