Сьогодні небезпечним викликом для держави є зухвало зневажливе і зверхнє ставлення до Конституції - Сич

Конституція в житті кожної держави має фундаментальне значення, бо визначає правила співжиття і є базою для ухвалення законів та врегулювання всіх його галузей, відзначив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

За його словами, життя без Конституції, мов життя у джунглях, де не діють жодні правила і де щомиті чигає небезпека і навіть смерть. Окрім того, він додав, що особливе значення має Конституція для українців, бо вона закріпила омріяний століттями і поколіннями державний статус української нації.

«Однак сьогодні небезпечним викликом для суспільства і для держави є нігілістичне, себто зухвало зневажливе і зверхнє, ставлення до Конституції і до законів загалом. І його корінь криється не стільки в поведінці простих людей, як в діях можновладців. Бо часто вищі органи державної влади і поточну, і навіть стратегічну політику здійснюють всупереч положенням Конституції. То що вже казати про простих громадян, для яких поведінка очільників держави є зразком і еталоном! Святе Писання нам підказує: "Шануй батька твого і матір твою і довгим буде твій вік на землі". Перефразовуючи, закликаю - шануй Конституцію і добре та безпечно буде тобі в Українській державі!» - відзначив Сич.

Леся, 28.06.2020 11:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини