В облраді розкритикували роботу Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА

Нелогічність, яка заведе нас у глухий кут та системна криза – саме так охарактеризували роботу Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації голова обласної ради Олександр Сич та депутат від партії «ВОЛЯ» Олег Атаманюк.

«Якби ви були частиною апарату обласної ради, то я б вас порозганяв», - відзначив Олександр Сич.

В свою чергу, Олег Атаманюк додав: «Це все наслідки нищення системи охорони здоров’я, яке здійснював Департамент впродовж трьох років. Ми сьогодні маємо виконуючого обов’язки Департаменту, яка не має медичної профільної освіти. І це дивує. Адже в період реформ у нас мала б бути дуже чітка позиція, яка в першу чергу, формується департаментом і таку посаду має займати як мінімум лікар».

Депутат облради від «ВОЛІ» також звернувся до виконуючого обов’язки голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва: «Терміново робіть порядок з кадровою політикою в Департаменті, бо з 1 квітня ми будемо мати катастрофу в галузі охорони здоров’я».

На думку депутата, за всю ситуацію, яка склалась, несе відповідальність як колишній директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, так і сьогоднішній виконуючий обов'язки: «Всі ці проблеми почались не сьогодні, а вже тривають впродовж останніх років. В період реформ має значення активна позиція керівників. Саме Департамент має стати рушійною силою впровадження реформ в області. Для цього першочергово потрібно мати знання, розуміння проблем і бажання змінювати галузь».

Депутат сподівається, що виконуючий обов’язки голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів втрутиться у проблему з діяльністю Департаменту і прийме правильне рішення для того, щоб уникнути катастрофи у сфері охорони здоров’я.

Леся, 20.02.2020 07:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини