Головною подією року стало банкрутство Зеленського і йог партії – політолог

Головною подією року в Україні стало політичне банкрутство президента Володимира Зеленського та партії «Слуга народу», вважає політолог Віталій Бала.

Він нагадав, що наприкінці 2020 року рейтинг Зеленського складає 26,5% з тих, хто визначився і прийшов би на вибори. Насправді, відзначає Бала, рейтинг значно менший у кількісному вимірі людей, які готові проголосувати за нього.

«У 2020 році був відправлений уряд Гончарука у відставку і причиною точно не були успіхи у роботі. У 2020 році був відправлений генпрокурор Рябошапка у відставку, який не захотів бути, за словами самого Зеленського, його 100% прокурором. У 2020 році провалена боротьба з коронавірусом, напевно вже мало-хто пам'ятає, скільки було міністрів охорони здоров'я. Скоріш за все, на жаль, будуть серйозні проблеми у 2021 році і з вакцинацією в Україні. У 2020 році чинна влада на чолі із Зеленським програла місцеві вибори, хоча вони і заявляють, що є переможцями і у різні способи, які часто є і незаконними, і фактично шулерськими, призначають головами обласних рад представників від партії Слуга народу. Зараз всі обговорюють відставку уряду на чолі з Шмигалем, йшли розмови і про відставку генпрокурорки Венедіктової», - пише у Фейсбуці Бала.

За його словами, причина всіх цих розмов у відсутності позитивних результатів і вся відповідальність на Зеленському і його партії Слуга народу, яка у 2020 році у Верховній Раді вже не є реальною монобільшістю.

«Тому, на мою думку, без проведення дочасних парламентських виборів у 2021 році, головною подією в Україні наступного року буде загальна криза: економічна, медична, у питаннях національної безпеки і у всіх інших сферах життя країни і громадян, де буде присутня чинна у 2020 році влада», - додав Бала.

Леся, 29.12.2020 11:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини