Єрмак почав переворот в офісі – волонтер про петицію із проханням, аби Єрмак міг бути «в.о.» президента

Голова Офісу президента Андрій Єрмак хоче почати керувати державою з більшими повноваженнями, а не просто на рівні домовленостей, про це у Фейсбуці пише волонтер Семен Кабакаєв.

Він звертає увагу на те, що на сайті президента з'явилась петиція, де пропонують внести зміни до Конституції для того, щоб в разі дострокового припинення повноважень президента України виконання обов'язків глави держави покладалося на главу Офісу президента.

На думку автора петиції, глава ОПУ як в.о. президента буде ефективнішим, ніж глава Верховної Ради, який, згідно з чинною Конституцією, стає в.о. глави держави.

«Акцент роблять не просто на голові офісу, а саме на Єрмаку, який він договороспроможний, ефективний менеджер, гарний, сильний, на нього орієнтуються міжнародні партнери та й взагалі професіонал своєї справи. Зрозуміло, що Єрмак нікому не цікавий з широкої аудиторії, зрозуміло, що це його ж люди і написали. Але важлива одна річ, Єрмак почав переворот в офісі, і тепер йому треба закріпити це на рівні законодавства, щоб вся влада була у нього на юридичному рівні. Я не здивуюсь, якщо найближчим часом цю пропозицію внесуть в парламент, щоб закріпити на законодавчому рівні», - пише Кабакаєв.

На його думку, на президента перестали орієнтуватись, а кожен почав свою власну гру, щоб залишитись в українській політиці.

Леся, 30.09.2020 11:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини