Франківським школам та ліцеям рекомендували працювати у звичному режимі

Департамент освіти міста рекомендує навчальним закладам працювати у звичному режимі. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки Ігор Максимчук.

«Це буде звичний режим: звичайні традиційні класи, звичний поділ на підгрупи. Тобто так, як завжди ділилися учні: інформатика, англійська тощо. Навчання звичне. Але з дотриманням карантинних вимог. Тобто все так, як ми звикли. Єдина відмінність – дещо змінена кабінетна система. Тобто не учні ходитимуть по школі на уроки, а вчителі приходитимуть до дітей у клас. Це для того, щоб мінімізувати масові переходи територією школи», - відзначив Максимучук.

Окрім того, за його словами, у гімназіях, ліцеях та початкових школах будуть відкриті всі входи для того, щоб розділити потоки учнів.

«Усі входи закриті для сторонніх. Скринінг проводитимуть щоденно – для вчителів. А для учнів – опитування. Тобто їх питатимуть про самопочуття та стан здоров’я. Якщо буде скарга на стан здоров’я – тоді проводитиметься огляд, скринінг. У кожному закладі, окрім медичного кабінету облаштовано так званий ізолятор. Тобто, якщо учневі стане погано, то його ізолюють у цей кабінет до моменту приходу батьків», - розповів Максимчук.

Леся, 26.08.2020 10:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини