Жителі Хабаровська могли би вимагати для себе «особливий статус» і зміни до Конституції – політик

Колишній нардеп Ігор Луценко відзначає, що на місці українців Хабаровську вимагав би собі особливий статус. Очевидний громадянський конфлікт з центром, Москвою, котру годує цей регіон, мусить отримати чітке вирішення за лекалом Мінських угод, відзначив політик.

За його словами, Хабаровський край субсидує Москву та Пітер на мільярди доларів щорічно. Якби не ці гроші, то посеред боліт і лісів не могла б існувати 20-мільйонна столична агломерація, жодного економічного сенсу у ній немає, тільки проїдання зароблених Сходом грошей.

«Взамін Схід отримує лише нагайку - от, як наприклад, обмеження на мирні зібрання та репресії проти неугодних. Тому - необхідно ухвалити зміни в російську конституцію, де гарантувати право цього регіону на власну народну міліцію, прокуратуру, суди. І - гарантії щодо того, що російський бюджет буде повертати сплачені раніше у вигляді податків кошти Хабаровську, щоб той нарешті зміг розвивати свої дороги, соціальну сферу. Росія декларує, що вона федерація - нарешті настав час наповнити цю декларацію реальним змістом. Думаю, міжнародні партнери, Білорусь, Україна та західні держави тут зможуть допомогти», - додав політик.

Нагадаємо, у Хабаровську 35 тис. людей протестували проти арешту свого губернатора. Вони скандували: «Це наш край!», «Йди, Москва!», «Ми тут, влада!», а також виступили проти президента РФ Володимира Путіна. На думку Ігоря Луценко, Хабаровськ – це зона українських інтересів.

Леся, 12.07.2020 15:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини