Ідея оподаткування невеликих ділянок землі виглядає як диверсія – Гройсман

Ідея оподаткування невеликих ділянок землі може фактично знищити українське сільське господарство і виглядає як диверсія, про це у Фейсбуці пише колишній прем’єр Володимир Гройсман.

За його словами, автори цього законопроекту можуть знищити середній сільськогосподарський клас ще до його народження, а дрібний фермер може просто зникнути.

«Законопроект про оподаткування земельних паїв - це ще одне доповнення до антифермерського закону про землю, проти якого я виступав. Щоб позбавити українців землі треба не просто «відкрити ринок», треба ще зробити так, щоб у людей не залишилось іншої можливості, окрім як піти на цей ринок і продати її. Замість того, аби розробляти нові програми підтримки українського фермерства, автори законопроєкту фактично позбавляють тих же фермерів можливості працювати на своїй землі. Цей податок просто змусить селян продавати свою ділянку великим латифундистам. І я не здивуюсь, коли потім українську землю приберуть до рук іноземні власники», - пише Гройсман.

Колишній голова уряду наполягає на тому, що законопроект не повинен бути проголосований.

Нагадаємо, народні депутати планують обкласти дрібних фермерів новим податком на землю. Політолог Андрій Смолій вважає, що законопроект №3131 є віджимом землі на корить великих латифундистів, адже селяни не зможуть заплатити такі кошти за свою землю або будуть віддавати останнє. Разом з тим політолог Віктор Таран звернув увагу на те, що депутати пропонують, аби фермери платили за землю у чотири рази більше, ніж агрохолдинги. А політолог Юрій Романенко вважає, що податок буде відмінено після того, як земля дрібних фермерів буде скуплена.


Леся, 08.07.2020 15:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини