Податок на землю можуть відмінити після того, як барони скуплять землю фермерів - політолог

Під виглядом, що всі повинні платити податки, створюються умови для тотального переділу ринку землі, так прокоментував ініціативу депутатів обкласти фермерів новим податком політолог Юрій Романенко.

«Спочатку ухвалили закон про продаж землі і кричали: «так ніхто у вас землю забирати не буде, все буде добре». Другий крок - ввести податки, щоб вся дрібнота продала землю великим баронам, як ФОПам ввели РРО, що пролобіювали великі мережі через Гетьманцева», - відзначає Романенко.

Після цього, агрохолдинги просто скуплять землю у фермерів.

«А потім буде третій крок - зниження або взагалі зняття цього ж податку під виглядом «порятунку виробника» після того, як земля буде сконцентрована в руках кількох сотень людей», - відзначив експерт.

Нагадаємо, законопроект уже пройшов слухання у профільному комітеті. Політолог Андрій Смолій вважає, що законопроект №3131 є віджимом землі на корить великих латифундистів, адже селяни не зможуть заплатити такі кошти за свою землю або будуть віддавати останнє. Разом з тим політолог Віктор Таран звернув увагу на те, що депутати пропонують, аби фермери платили за землю у чотири рази більше, ніж агрохолдинги.


Леся, 07.07.2020 09:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини