Не обов’язкові українські документи та ЗНО. Міносвіти запустило кампанію для абітурієнтів із окупованих територій

Міністерство освіти запустило кампанію «Тебе тут чекають», мета якої залучити якомога більше вступників із Криму та Донбасу до українських закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Вступники з Криму та Донбасу можуть вступати до українських закладів без складання ЗНО. Для вступу їм потрібно скласти ДПА з української мови та історії України і третій вступний іспит (або творчий конкурс), який залежить від обраної спеціальності. Програма спрощеного вступу успішно діє вже шостий рік поспіль, та цього року мешканці ТОТ можуть вступати на пільгових умовах до закладів освіти по всій Україні.

«Важливо! Вступникам з ТОТ не обов’язково мати український паспорт та український документ про освіту. Так само не обов’язково складати ЗНО. Потрібно лише обрати спеціальність і заклад освіти та звернутись до відповідного освітнього центру. Вступники, які бажають взяти участь у конкурсі на бюджетні місця, мають подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада 310 голосами підтримала президентський законопроект, який дозволяє дітям із окупованих територій Донбасу вступати на бюджет до українських вишів без ЗНО. «Свободівка» Оксана Савчук не підтримала законопроект, не розуміє, чому немає пільг для дітей військових. Разом з тим, політолог Олег Саакян вважає, що депутати дали змогу дітям з окупованих територій вирватися в Україну. А політолог Андрій Смолій назвав визнання документів про освіту із окупованих територій «юридичною бомбою».


Леся, 08.07.2020 11:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини