У другий тур президентський виборів виходить Зеленський і Бойко – опитування

За даними опитування Центру Разумкова, якщо би президентські вибори відбулися найближчим часом, то до другого туру вийшли би Володимир Зеленський із підтримкою в 25,3% та нардеп від «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко з рейтингом у 14,6%. За колишнього президента Петра Порошенка проголосувало би 11,1% виборців.

«Так, згідно до актуальних рейтингів Порошенко у другий тур не проходить, поступаючись лідеру ОПЗЖ Ю. Бойко. І поступається солідно - на чверть. Списати це на "статистичну похибку" не вийде.
Ті ж самі заміри Центру Разумкова з жовтня минулого року показують, що саме Бойко має найвищий рівень приросту особистого рейтингу - більш ніж удвічі. Порошенко теж росте, але скромніше. І весь цей ріст повністю пояснюється електоральною дискваліфікацією "Голосу". Жодних же плюсів від падіння Зеленського вони не мають і мати не можуть», - пише у Фейсбуці політолог Петро Олещук.

За його словами, зростання ж ОПЗЖ цілком можна пояснити агресивною інформаційною кампанією, і не менш агресивна інформаційна кампанія ЄС цілком "накладається" на кампанію ОПЗЖ, забезпечуючи відповідний електоральний ефект для останньої.

Леся, 29.06.2020 13:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини