Кошти із резервного фонду можуть бути використані лише на відновлення об’єктів державної власності - Москаль

Вчора, 25 червня, президент України Володимир Зеленський в прямому ефірі одного з телеканалів заявив, що всі зруйновані будинки громадян, що постраждали від паводку на Західній Україні, в тому числі в Закарпатській області, будуть відновлені за рахунок коштів Резервного фонду.

«Якщо президент не знає, на які саме цілі можна використовувати кошти Резервного Фонду, а люди, дивлячись його виступ, повірили сказаному, то я надаю роз’яснення і президенту і тим, хто йому повірив. Кошти Резервного Фонду можуть бути використані тільки на відновлення об’єктів, які є державною власністю або власністю органів місцевого самоврядування», - про це у Фейсбуці написав колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Генадій Москаль.

За його словами, згідно Постанови КМУ, було визначено, що на відновлення приватних будинків, прибудинкових територій та інших об’єктів приватної власності – кошти не виділяються. КМУ дав роз’яснення, що приватні будинки та інша власність мають бути застраховані, і у випадку їх пошкодження або руйнування кошти на їх відновлення повинні надавати страхові компанії.

«Крім того, постановою КМУ на ліквідацію наслідків повені в Закарпатській області було виділено всього 30 млн. грн.! В той час Івано-Франківській області було виділено 480 млн. грн. Це в черговий раз підтверджує інформацію, що в недалекому майбутньому Закарпатська область стане одним із районів Івано-Франківської області. За 30 мільйонів гривень можна хіба що побудувати міст до села Лубня Великоберезнянського району», - відзначив Москаль.

Леся, 26.06.2020 20:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини