СБУ затримала «перевертня» генерал-майора Шайтанова, який працював на ФСБ

Найрезонанснішою операцією департаменту контррозвідки СБУ за всю історію України назвав затримання генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та співпраці із ФСБ, журналіст Андрій Цаплієнко.

«Ось так сьогодні затримують генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова. Кажуть, є беззаперечні докази, що один з колишніх керівників Центру спеціальних операцій «А» був агентом ФСБ: мав у «фейсів» псевдонім «Бобиль» та перебував на агентурному зв’язку у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. А той є офіцером Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ – підрозділу, що спеціалізується на терактах на території України. Кремлівському агенту обіцяли 200 тисяч доларів та паспорт РФ», - пише журналіст.

За його словами, генеральські зірочки Шайтанов отримав після Революції гідності, а до неї відзначився тим, що керував штурмом Будинку Профспілок на Майдані.

«Втім, для мене це означає підтвердження загальновідомих здогадок про те, що агенти Кремля є в найвищих ешелонах українських силових та державних структур», - додав журналіст.

Леся, 14.04.2020 16:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини