Ніхто не покараний – Савчук про дозвіл експортувати під час епідемії засоби індивідуального захисту

Захисних масок і респіраторів в Україні могло б бути вдосталь, адже Україна є експортером цієї продукції. Проте зараз ці засоби захисту ми вимушені закуповувати і за кордоном, про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Оксана Савчук.

За її словами, ще в кінці січня секретар Ради нацбезпебеки Олексій Данилов терміновим листом звернувся до прем’єра обмежити експорт та реекспорт продукції, яка прямо чи опосередковано може бути використана для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні. Особлива увага наголошувалася саме на засобах індивідуального захисту медиків і громадян - масках для обличчя, захисних костюмах, рукавичках.

Але навіть 7 березня респіратори безперешкодно експортували до Стамбула. Про це написав на своїй сторінці у facebook очільник митниці Макс Нефьодов.

«Нас вкотре цинічно обманюють. Безпека і здоров’я українців - це пріоритет держави, яким уряд знехтував. Замість того, щоб спрямувати всі заходи на боротьбу з поширенням COVID-19, наших лікарів і громадян позбувають першочергових засобів захисту і відправляють такі речі спокійно за кордон. І ніхто не покараний. Найважливіше зараз уряду - забезпечити тих людей, які щодня працюють та боряться з вірусом: медиків, поліцію, нацгвардію, комунальні служби, працівників тих закладів, які зараз працюють. Прозорий розподіл експрес-тестів по регіонах теж важливий. Українці - сильна нація, ми готові докласти багато зусиль, але цього ж очікуємо від уряду та президента», - написала Савчук.

Леся, 23.03.2020 10:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини