Депутати Івано-Франківської міської ради закликали СБУ дати оцінку діям Єрмака

Депутати Івано-Франківської міської ради вважають, що дії керівника Офісу президента Андрія Єрмака можна розцінювати як зраду державних інтересів, про це заявила нардеп Оксана Савчук за результатами позачергової сесії.

«Нагадаю, що в середу, 11 березня 2020 року, під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську Єрмак підписав документ про створення так званої «Консультативної ради» та введення в неї представників терористичних угрупувань ОРДЛО. Такі дії з боку керівника Офісу Президента України прямо суперечать Конституції України та законам України і свідчать про підтримку дій Росії.
У результаті підписаного документу Росія не бере на себе жодних зобов’язань щодо виконання раніше домовленого, вона присутня в статусі лише спостерігача. Таким чином зовнішню воєнну агресію зі сторони Росії проти України як протокольно, так і процедурно буде зведено до «внутрішнього конфлікту в Україні», а РФ є лише спостерігачем, як Німеччина, Франція та ОБСЄ. Це призведе до подальшого зняття всіх санкцій щодо Росії», - пише у Фейсбуці Савчук.

За її словами, депутати міської ради звернулися з вимогою до президента Володимира Зеленського відкликати підпис голови Офісу президента України з документа про створення «Консультативної ради» з представниками терористичних угрупувань ОРДЛО як неуповноваженої державою Україна особи, а від Служби безпеки України дати оцінку діям Андрія Єрмака.

«Уже сьогодні з цим зверненням поїду до Києва. Не допустимо державної зради України», - відзначила Савчук.

Леся, 16.03.2020 14:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини