Через бюджетні зміни значного удару зазнає місцеве самоврядування - Савчук

Зміни до Держбюджету прийняті з дефіцитом майже в 300 млрд грн. І це реалії, в яких Україні, як державі, зараз доведеться функціонувати. Про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Оксана Савчук.

«Через бюджетні зміни значного удару зазнає місцеве самоврядування. Адже більше 10 млрд грн, які були спрямовані на його підтримку, знято. Пільги на розвиток ОТГ скорочено на 2,1 млрд грн. Це означає, що суттєво постраждає реформа децентралізації в Україні. Фінансування Державного фонду регіонального розвитку скорочено на 2,6 млрд грн. Мінус 1,55 млрд грн із субвенції на соцзахист педагогічних працівників; також скорочено видатки на розвиток Нової української школи та програми «Спроможна школа», роботу науковців. Виплати пільг і житлових субсидій буде зменшено на 8, 2 млрд грн. І це ще не весь перелік скорочень, з якими нам доведеться стикнутися вже завтра. Не врахований малий та середній бізнес. Прикро, але місцевим громадам буде сутужно навіть попри те, що відтерміновано нарахування пені та штрафів за енергоносії водоканалам і ТКЕ. А отримана пенсіонерами тисяча (для тих, в кого пенсія до 5 тис. грн) одразу піде на оплату комунальних чи інших послуг», - пише Савчук.

Правда є і позитивні моменти, каже вона. Зокрема, 20 млрд грн буде направлено для виплат громадянам, які через карантин втратили роботу, а також на підтримку малого бізнесу. Медична галузь отримає додаткових 16 млрд грн. Окрім того, збережено інфраструктурну субвенцію у розмірі 1,5 млрд грн для ОТГ.

Леся, 13.04.2020 20:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини