Ці зміни нас доб’ють – нардеп про секвестр бюджету

Народні депутати мають розглянути законопроект, який перенаправляє гроші з одних статей фінансування у так званий Стабілізаційний фонд.

За словами нардепа від Прикарпаття Ігоря Фріса, уряд пропонує повністю оголити місцеві бюджети, нічого не компенсуватимуть їм.

«Забирають субвенції на екстрену медицину та переводять гроші в центральний апарат МОЗ. Зменшення на 17% виплати субсидій. Мінус півтора мільярди на Спроможну школу. Вдвічі скоротили бюджет на інвентаризацію земель та картографічні роботи. Привіт, земреформа! Зате залишають кошти на підготовку до Параолімпіади, яка відкладена. Півтора мільярди накидають на реструктуризацію шахт, дякую Ахметов. 246 мільйонів дають на участь в міжнародних форумах та виставках. Я вже мовчу про антиконституційне доручення Мінфіну провести зміни в бюджетний розпис до прийняття закону про бюджет. Всі ці питання зараз озвучу на засіданні. Невже є ще якісь сумніви що ці зміни доб’ють нас?!» - пише Фріс, посилаючиь на інформацію із засідання профільного комітету.

Леся, 30.03.2020 12:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини