Позовом нардепа проти волонтерки відволікають увагу суспільства від інших проблем – активіст

Заява депутата від «Слуги народу» Євгена Благара щодо «захисту прав російськомовних» слугує водночас наслідком недолугості кількох стратегічних помилок української влади – як теперішнього формату так і попередніх. Про це в коментарі «Малакаві» сказав громадський активіст Михайло Андрійович.

«На жаль, в міру об’єктивних та суб’єктивних чинників, українське суспільство приречене на існування в середовищі двомовності. Загалом, подібна ситуація має місце в багатьох країнах – Канада тому приклад. Та в Україні, на відміну, досить кволе «мовне» законодавство, яке, практично, не втілюється в життя. Значна частина українських чиновників віддає перевагу в спілкуванні  «русскому языку» при виконанні службових обов’язків», - говорить активіст.

На його думку, позов нардепа проти волонтерки відволікає увагу від більш негативних суспільних процесів ніж мовне питання.

«До них можна віднести як ситуацію з кодуванням супутникового сигналу українських телеканалів так і низку інших недолугих нововведень влади. Та навряд чи вдасться в такий спосіб відвернути увагу суспільства від економічних та політичних промахів ставлеників Слуги народу», - каже Андрійович.

Леся, 31.01.2020 17:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини