Диверсія, покликана приховати правду про Майдан – Луценко про призначення адвоката Януковича в ДБР

Т.в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова проігнорувала позицію потерпілих та їх адвокатів щодо вимог провести прозорий конкурс на заступників голів ДБР та не допустити конфлікту інтересів при їх призначенні. Про це у Фейсбуці пише колишній народний депутат Ігор Луценко.

За його словами, конкурсу на посади заступників де-факто не було.

«Була його імітація. За пару робочих днів претендентам треба було зібрати пакет документів (що практично неможливо) і особисто приїхати в Київ для їх здачі. Оголошення про проведення конкурсу широко не розповсюджувалося. Перебіг конкурсу був закритим, хто пройшов які етапи, не повідомлялося навіть претендентам, не те що загалу», - пише Луценко.

Окрім того, за його словами, адвокат Януковича Бабіков, якщо він таки буде призначений першим заступником голови ДБР, матиме конфлікт інтересів, який неможливо буде уникнути. Він координуватиме діяльність і самого слідства, і оперативної підтримки. Тому його призначення - це етап розвалу справ в судах, зокрема в ЄСПЛ, вважає Луценко.

«До пані Венедиктової зверталися родини Небесної сотні, адвокати. Ці люди 6 років свого життя поклали на те, щоб добитися справедливості. Справедливість для них дорожче за гроші, і ні в які політичні ігри їм гратися не цікаво. Я вважаю цей крок диверсією, покликаною зруйнувати слідство, приховати правду про Майдан для подальших спекуляцій. Прошу допомоги в усіх, щоб цього не сталося», - пише політик.

Леся, 20.01.2020 18:46



Вибір редакції

Найпопулярніші новини