Прем’єр Гончарук подав у відставку

Прем’єр Олексій Гончарук подав у відставку після того, як у мережу «злили» начебто його обговорення економічної ситуації в країні із головою НБУ та головою Мінфіну, де вони разом думають, як пояснити президенту Володимиру Зеленському падіння економіки та безпрецедентне зміцнення гривні. При цьому сам Гончарук заявив, що президент туманно розуміється в економічних процесах, а він сам профан в економіці.

«В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда», - написав у Фейсбуці Гончарук.

Він відзначив, що прийшов на посаду, аби виконувати програму президента.

«Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до Президента, я написав заяву про відставку та передав її Президенту з правом внесення в Парламент. Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну», - додав Гочарук.

В Офісі президента уже отримали заяву Гончарука, і пообіцяли, що президент її розгляне та повідомить про своє рішення окремо.

Леся, 17.01.2020 09:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини