Якщо не буде ухвалено закон про землю і не продовжено мораторій, то в країні розпочнеться земельне рейдерство - Таран

Останній у цьому році парламентський тиждень буде спекотним, бо депутати намагатимуться запустити ринок землі. Про це у Фейсбуці пише політолог Віктор Тарна.

«Однак найбільша небезпека полягає не в тому, що вони ухвалять законопроект. Найбільша небезпека у тому, що вони нічого не ухвалять і не продовжать земельний мораторій. За таких умов з січня місяця в країні може розпочатись тотальне земельне рейдерсво... При чому, будуть одночасно рейдерувати комунальні, приватні та державні паї. Хто? тут все просто. Той хто матиме одночасно доступ до силовиків та судів... Ну а таких людей в країні на пальцях однієї руки...» - пише політолог.

Тому, пише Таран, у вівторок Київ очікують масові акції протесту. Палітра протестувальників - різнобарвна.

«Тимошенко з аграріями запускатимуть Земельний Майдан. Загальнонаціональний страйковий комітет "Заради майбутнього," (профспілки + самозайняті), протестуватимуть проти проекту Трудового кодексу, який активно розробляє Кабмін... Ну і звісно "у засідці" залишається "Рух ні капітуляції." Але він ухвалюватиме рішення про свої дії після того як буде оприлюднений текст законопроекту про зміни до Конституції в частині децентралізації, який Офіс Президента зареєстрував у п’ятницю... Спостерігаємо. Тиждень буде більш ніш активний», - додав політолог.

Леся, 16.12.2019 07:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини