За даними кількох джерел Верховна Рада готується голосувати закон про «особливий статус» 19 грудня – політолог

Президент Володимир Зеленський готується до зустрічі у «нормандському форматі», яка має відбутися дев’ятого грудня у Франції. За словами політолога Андрія Смолія, очевидно, на ній буде прийнята так звана «формула Штайнмайера», яка не вигідна Україні.

Політолог каже, що сукупність факторів вказує на підготовки капітуляційних умов для України. На його думку про це свідчить, наприклад, те, що у вересні була розпущена ЦВК. В терміновому порядку до нового складу комісії були заведені виключно підконтрольні люди, які зможуть провести вибори на Донбасі.

Окрім того, відзначає Смолій, 2 грудня ЦВК спростила система реєстрації виборців. Тепер кожен зможе зареєструватися онлайн не за місцем прописки. Таким чином будь-яка кількість осіб зможе проголосувати на тих же окупованих територіях.

«За даними кількох джерел, вже на 19 грудня у ВР готується голосування за закон про особливий статус. Чи не той закон що «має писатися разом з Росією? Перед зустріччю Зеленський збирає РНБО. Чому за три місяці підготовки воно не було зібране? Отже, певні домовленості тримали в таємниці і лише зараз повідомлять членам РНБО», - пише у Фейсбуці політолог.

По суті, додає він, ні суспільство, ні депутати, не знають що ж буде підписано 9 грудня.

Леся, 04.12.2019 08:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини