Путін може тепер купити Україну. За знижку - нардеп

Кабінет міністрів може розробити механізм, згідно з яким потенційні знижки на газ російського "Газпрому" у разі ймовірних прямих поставках в Україну з 2020 року будуть "вилучатися", повідомив глава Міністерства енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

За його словами, ресурс буде пропонуватися кінцевим споживачам за ринковою ціною, а різниця між нею і ціною зі знижкою, запропонованою "Газпромом", буде направлятися на реалізацію соціально важливих заходів, в тому числі на субсидування незахищених споживачів.

«Міністр заявляє, що знижку за російський газ направлять на субсидії. Це навіть не торгівля на крові. Це зрада. Пам’яті загиблих. України. Путін може тепер купити Україну. За знижку. Чим це відрізняється від харківських угод чи кабальної газової угоди 2008 року? Мені здавалося, що кінець епохи бідності- це працююча економіка, підняття зарплат та соцвиплат, аби люди могли безболісно сплачувати тарифи. А не знову здати Україну в енергетичну кабалу РФ», - пише у Фейсбуці нардеп Ірина Геращенко.

Леся, 26.11.2019 15:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини