«Формула Штайнмайера» - це технічний момент координації двох складових Мінських домовленостей - політолог

«Формула Штайнмайера» - це технічний момент координації двох складових Мінських домовленостей: виборів у ОРДЛО та вступу в дію закону про особливий порядок самоврядування. Зокрема, ця формула закріплює, що згаданий вище закон вступає в дію після виборів (тимчасово - після завершення виборів, на постійній основі - після їх визнання). Про це у Фейсбуці пише політолог Петро Олещук.

За його словами, не важко побачити, що і вибори, і закон передбачені в іншому документі – так званих  «Мінських домовленостях».

«Ну і все, проти чого зараз протестують, це теж саме у цих домовленостях. Амністія, особливий статус, розведення військ, народні міліції... То протест проти виконання "Мінських домовленостей"? То чого б його саме так не назвати? Очевидно, бо важко буде пояснювати, як протест проти "Мінських домовленостей" очолюють люди, що їх підписували та обстоювали 5 років. Я знаю, що у відповідь мені згадають усі пропагандистські шаблони. І що підписували ці домовленості щоб їх не виконувати, і що спершу має бути виконана "безпекова складова"...
Ага, ми підписали щось і п’ять років казали, що цьому немає альтернативи, аби це не виконувати? Щось з нами явно не те. Найсмішніше, що є люди, які і раніше, і зараз - проти "Мінська". Їх позиція зрозуміла. Принаймні, вона щира», - пише політолог.

Леся, 07.10.2019 07:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини