Регіонали прагнуть реваншу! В Старобільську депутати називають ветеранів ЗСУ «фашистами», міський голова їх покриває

В Старобільську депутати міської ради Валентина Кривошеєва та Олександр Кондратьєв дозволяють собі вислови, які розпалюють ворожнечу, не відповідають державним інтересам та принижують честь і гідність захисників України, а ветеранів Збройних сил вони називають не інакше, як  «фашистами».

Голова «Українського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області» Володимир Правенький звернувся до міського голови Старобільська Яни Літвінової з вимогою винести на засідання постійної комісії міської ради із питань законності та правопорядку питання про засудження дій депутатів Кондратьєва та Кривошеєвої. Він підкреслив, що такі дії депутатів ганьблять міську раду та створюють хибне уявлення мешканців міста про діяльність міської ради, та зраджують інтереси держави.

Як не дивно, але ветерани АТО отримали просто відписку, в якій сказано, що комісія не зібралася, тому поведінку вказаних депутатів не розглядають і взагалі, за Конституцією в Україні кожен має право «на вільне вираження своїх поглядів».

Таку реакцію міської влади Старобільська ветерани АТО вважають неприпустимою. За словами колишнього айдарівця, який мешкає на Прикарпатті, Миколи Павлюченка, в цій ситуації слід говорити про наполегливі спроби сепаратистів отримати довгоочікуваний реванш.

«В кожному населеному пункті знаходяться люди, які розповідають, що ця війна нікому не потрібна і що їм не зрозуміло, за що гинуть люди. Такі промови від цивільних чути, як у Луганській області, так і на Закарпатті, в середині країни звучить те ж саме. В душах ветеранів роками панує образа за несприйняття людьми війни, панує образа за хлопців, кого розірваних на шматки, збирали по степу і ховали безіменними, панує образа за зламані долі дітей та рідні загиблих. Деяким громадянам й надалі легше звинувачувати майданівців і добровольців у розв’язувані війни, ніж визнавати, що у «наш дім» прийшла спланована сусідами війна», - говорить Микола Палюченко.

За його словами, так званий «пацифізм» не зупинить війну і рано чи пізно, вона може зачепити кожного, тому таке ставлення службовців та депутатів до захисників України є неприпустимим.

Павлюченко каже, що ветерани АТО Старобільска уже надіслали відео протиправної поведінки депутатів Кривошеєвої та Кондратьєва працівникам СБУ, де проводиться його експертиза. Зараз залишаться сподіватися, що діям депутатів буде дана належна оцінка, і вони понесуть законне покарання.

Леся, 29.08.2019 12:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини