«Слуга народу» може зберегти цілісність фракції, якщо законодавчо «поставить її у стійло» - політолог

Ще на етапі формування списку кандидатів від «Слуги народу», неодноразово з колегами вказували на ризик внутрішнього розколу їх фракції, про це у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран.

За його словами, по-перше, існувало декілька центрів формування кандидатських пулів, а по-друге, занадто різні люди там зібрались за цінностями та принципами.

«І от сьогодні маємо першу, але далеко не останню, ластівку фрагментації фракції. Тепер офіційно
Народний депутат від "Слуги народу" Дубинский заявив про створення групи "Справедливість" у складі 5 нардепів. Що об’єднує цих людей? По-перше, всі 5 мажоритарників. По-друге, судячи з попереднього місця роботи, доля Ігоря Коломойського їм точно не байдужа. І це тільки початок», - відзначає експерт.

Кажуть, пише Таран, подібну депутатську групу на базі мажоритарних депутатів, у тому числі від СН, активно намагається зараз створити і Ахметов. Бюджет на одного депутата - від 500.000 разово за перехід + від 10.000 у місяць за голосування.

«Оскільки з кожним днем ситуація погіршуватиметься, розколи загострюватимуться, чи не єдиним варіантом для СН зберегти фракцію впровадити законодавчі механізми "поставити у стійло" новообраних депутатів», - додав політолог.

Леся, 30.07.2019 11:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини