Рішення щодо мовного питання не мають прийматися депутатами рад регіонального рівня – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави» про рішення суду про призупинення рішення Львівської обласної ради щодо заборони російськомовного продукту:

«Заборону на використання російськомовного культурного продукту у Львівській області слід було очікувати - як і слід чекати подібних дій щодо прийняття тотожних рішень в Житомирський, Волинській, Івано-Франківській та Тернопільській областях. Питання однозначно є провокативним – особливо в сучасний час воно породжує черговий дисбаланс в й так нестабільній ситуації в державі.

Рішення щодо мовного питання не мають прийматися депутатами рад регіонального рівня – навіть депутатам Верховної Ради це не слід доручати. Повнота вирішення питання має покладатися лише на вибір народу шляхом голосування через референдум – при критерію досягнення позитивного голосування більш 2/3 по кожній області та в цілому по Україні.

Загалом, Україна не готова до такого вибору – по тій причині, що мовою спілкування діючих українських чиновників вищого рівня в значній мірі є саме російська мова – як в родинному колі так і при виконанні посадових обов’язків. Для чого товкти воду в ступі – вершків все одно буде…

Ще один критерій. Нині на фронті українську незалежність відстоює не менше російськомовних українських воїнів-патріотів ніж українськомовних. І життям своїм жертвують за Україну не меш пропорційно – для чого ділити патріотизм по мовній ознаці, принижуючи їхній вклад в українську державність. «Слава Героям!» лунає як і по одних так і по других, віддавших своє життя за Україну!»

Леся, 17.01.2019 16:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини