Польща з 1 січня закриє пішохідний пункт пропуску на кордоні з Україною

Один з двох пішохідних пунктів пропуску на кордоні з Польщею у Львівській області – Долгобичув-Угринів - планують закрити. Про це повідомили у польській прикордонній службі, передає  Zaxid.net.

Пішохідний пункт пропуску "Долгобичув-Угринів", відкритий в 2014 році, працюватиме лише до кінця поточного року.

«Наприкінці року закінчується дія пілотного проекту щодо пішохідного перетину кордону на автомобільному пункті пропуску" Долгобичув-Угринів"… Тимчасовий характер облаштованої для пішохідного руху інфраструктури створює багато загроз і не дозволяє продовжити дію пілотного проекту в його нинішньому вигляді. Також, зважаючи на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їхнім прямим призначенням», - заявляє прикордонна служба Польщі.

Пішохідний перехід на цьому пункті пропуску влітку 2015 року, як піврічний експеримент, облаштували на смузі, призначеній для проїзду автобусів. Відтоді дію експерименту постійно продовжували.

Українські прикордонники поки не отримували офіційних документів про закриття пішохідного переходу в Угринові.

«Дія експерименту дійсно закінчується. Ми чули про те, що пішохідний пункт пропуску планують закрити, але поки чекаємо на офіційні документи від польських колег. Ймовірно, завтра-післязавтра отримаємо всі документи і тоді будемо точно знати, що буде з цим пунктом», - заявила прес-секретар Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Леся, 19.12.2018 07:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини