Президент розуміє, звільнення моряків не буде, якщо в цьому процесі не буде фігурувати Медведчук - політолог

Президент Петро Порошенко на підсумковій прес-конференції заявив про те, що лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук на перемовинах у Мінську де-факто є представником голови РФ Володимира Путіна.

«Якщо стоїть питання перед президентом Порошенко, що він має зустрічатися і готувати будь-які пропозиції, які допоможуть повернути наших хлопців і дівчат додому, не залежно від того чи це є заручники на окупованій території чи це є політ в’язні, я буду це робити, буду зустрічатися, і всі все розуміють», - відзначив Порошенко.

За словами політолога Петра Олещука, це спроба "перекинути" питання участі Медведчука у переговорному процесі виключно на Путіна, хоча саме Порошенко надавав йому мандат на ведення перемовин та особливий статус для реалізації цього мандату. Очевидно, що це все робив не Путін, а сам Порошенко. Окрім того, додав експерт, відповідь президент свідчить про те, що переговорний канал на чолі з Медведчуком функціонує.

«Більше того, як визнає Порошенко, Медведчук залишився останнім каналом для зв’язку з Кремлем, бо Путін «поза зоною» для Порошенка. І зараз саме Медведчук буде вирішувати, які слова Порошенка переказувати президенту РФ, а що - не треба. Як говорить Петро Олексійович, «всі все розуміють». Тому і зітхає Порошенко, що і він це добре розуміє.  А, враховуючи останні події із взяттям у полон українських моряків, Порошенко має їх звільнити, бо це буде плямою на його репутації, яку політичні опоненти (насамперед, Тимошенко) будуть використовувати проти нього. При цьому, він розуміє, що жодного звільнення моряків не буде, якщо в цьому процесі не буде фігурувати Медведчук. Отже, цим всім "ви розумієте" він, очевидно, готує громадськість до цього», - вважає Олещук.

Леся, 17.12.2018 12:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини