Перед ухваленням рішення про військовий стан треба зрозуміти, чи не ведеться політична гра - нардеп

Сьогодні о 10:00 фракція Радикальної партії Олега Ляшка збереться, щоб обговорити питання введення військового стану. Про це повідомив нардеп Ігор Мосійчук.

За його словами, для початку депутати хотіли б побачити Указ Президента України – ознайомитись із його повним текстом.

«Крім того, нам потрібні відповіді на цілий ряд питань:
- Чи був відданий наказ давати збройну відсіч під час атаки на українські судна?
- Чому не ініціювалось введення військового стану під час прямої російської інтервенції під Іловайськом, Дебальцевим, на Луганському і Маріупольському напрямках, загинули і потрапили в полон тисячі українців?
- Які заходи планується вживати під час запропонованого військового стану, щоб забезпечити збереження кордонів?» - пише нардеп.

За його словами, таких питань дуже багато. І серйозному рішенню, яке має ухвалити парламент, буде передувати дуже серйозна розмова.

«Турбує невпевненість у єдності політичних сил. На нашу думку, першочерговим заходом з боку України має бути розірвання дипломатичних стосунків з Російською Федерацією, проте фракція БПП постійно цьому заважала. Так само фракція БПП блокувала Законопроект авторства Радикальної партії Олега Ляшка про націоналізацію майна країни-агресора. Чи буде БПП і надалі чинити перепони впровадженню цих заходів, що є вкрай важливими для ефективності військового стану? Перш ніж ухвалювати будь-яке рішення потрібно зрозуміти наскільки реальною і серйозною є загроза, і чи не ведеться якась політична гра. Для фракції Радикальної партії Олега Ляшка на першому місці стоять національні інтереси українців і збереження територіальної цілісності України. Все інше – другорядне» - написав у Фейсбуці Мосійчук.

 

Леся, 26.11.2018 09:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини