Кров добровольця Тумгоєва, якого видали ФСБ, буде на руках заступника голови ГПУ Єніна - нардеп

Генеральна прокуратура України  екстрадувала бійця добровольчого батальйону ім. Шейха Мансура до Російської Федерації на запит ФСБ – фактично здала в руки ворогу. Про це пише у Фейсбуці нардеп Ігор Мосійчук.

Інгуша Тімура Тумгоєва переслідують в Росії за обвинуваченнями у сфабрикованій справі, так само як і сотні інших кавказців, що протистоять Путінському режиму. В Україні Тумгоєв просив політичного притулку, а своє право на проживання в нашій державі він достойно виборював, воюючи на східному фронті у складі добробату.

«Проте Московія намагається дістатись своїх ворогів скрізь: наполягаючи на тому, що Тумгоєв нібито брав участь у бойових діях на території Сирії у складі одного з радикальних угрупувань, ФСБ направило до України запит про його видачу. У відповідь на що наша Генпрокуратура ухвалила рішення про його екстрадицію. Проте у зв’язку з повною фальсифікацією висунутих Тумгоєву обвинувачень, Комітет ООН з прав людини зобов'язав Україну припинити даний процес. Без відповідних висновків профільного комітету ООН ніхто не мав права видавати Тімура Росії», - пише Мосійчук.

За його словами, вчора Тумгоєва затримали, і всупереч всім законним перепонам, не повідомляючи нічого адвокату, вивезли до Російської Федерації і передали на руки їх гебні.

«Яка доля тепер чекає на Тімура, які страждання попереду, чи можливо вже він переживає – знає один Господь. Лишається тільки молитись, щоб Бог не полишав його у ці важкі дні, місяці, чи й роки... Кров Тімура Тумгоєва, яку йому пустять в застінках російських катівень, на руках заступника Генерального прокурора Євгена Єніна. Саме він підписав документи про його видачу, і цим підписом загубив життя людини, що проливала кров, воюючи проти нашого спільного ворога. Після цього сам Єнін повинен опинитись за ґратами, як зрадник, що працює на ФСБ. Необхідно негайно усунути його з займаної посади, та провести ретельне розслідування щодо проваджуваної ним роботи. Видача Тумгоєва ФСБ може виявитись лише верхівкою айсбергу. Чим насправді займався Єнін в ГПУ, і які ще диверсії вчиняв проти української держави і її захисників в інтересах Росії – потрібно розібратись, і притягнути його до суворої відповідальності», - вважає Мосійчук.

Леся, 13.09.2018 15:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини