Якщо необхідно швидко привести себе до тями, краще з’їсти фрукт – поради тим, хто працює у нічну зміну

Робота у нічні зміни – ще те випробування, багато працівників скаржаться на втому та виснаження. У такому стані немає нічого дивно, адже біологічний годинник неможна запрограмувати, щоби вночі він працював, як вдень. Проте все ж є кілька секретів, які допоможуть зробити роботу у нічні зміни більш комфортною, говорить практикуючий психолог ДП ВО «Карпати» Світлана Мосійчук.

За її словами, найкраще спланувати свій графік так, щоби поспати кілька годин перед нічною зміною.

«Зазвичай люди, які працюють вночі, засинають вранці і сплять до вечора. Проте саме ввечері, коли потрібно йти на роботу, біологічний годинник сигналізує про те, що наближається час сну. Як результат, на роботі людина почувається мляво, хоча би здавалося, мала би виспатися і поповнити запас енергії», - каже Світлана Мосійчук.

Саме тому психолог рекомендує людям, які працюють у нічну зміну вранці лягати спати на 5-6 годин, а потім перед виходом на роботу поспати ще дві години.

Окрім того, відзначає Світлана Мосійчук, люди, які працюють у нічну зміну, часто зловживають кофеїном, особливо ближче до її завершення. Цього робити не варто, адже після роботи буде дуже важко заснути і повноцінно відпочити.

«Якщо необхідно швидко привести себе до тями, краще з’їсти фрукт. Цукор, який у ньому міститься, надасть потрібної енергії», - говорить психолог.

Також Світлана Мосійчук радить дотримуватися здорового харчування, адже люди, які працюють у нічну зміну зловживають солодким, і не  ігнорувати розпорядок дня.

Леся, 20.03.2018 10:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини