РПЦ перетворилась на секту розкольників і мракобісів - Шкіряк

Російська православна церква ухвалила рішення про повне припинення євхаристійних відносин з Константинопольським патріархатом, повідомляє прес-служба РПЦ.

У повідомленні сказано, що відповідне рішення Синоду було ухвалено на засіданні Синоду РПЦ в Мінську «у зв'язку з посяганням Константинопольського патріархату на канонічну територію Російської православної церкви».

За словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, РПЦ остаточно перетворилася в імперську секту розкольників та мракобісів.

«Готуємось протистояти деструктивним діям і упереджувати провокації путінського режиму та спроби дестабілізації на релігійному підґрунті! А це обов’язково буде. Ворог так просто не відступить і спроб нагнітання ситуації слід очікувати вже найближчим часом», - відзначив Шкіряк.

Назвав РПЦ сектою схизматиків і нардеп Ігор Мосійчук.

«Вони сьогодні вчинили розкол в світовому православ’ї ставши схизматиками і сектантами. З сьогоднішнього дня членів їхньої секти не допускатимуть до співслужіння та святого причастя на святій горі Афон та інших храмах Вселенського патріархату. Вони самі на себе наклали анафему і відповідно всі служби та обряди відправлені схизматиками будуть неканонічними», - відзначив нардеп.

Леся, 16.10.2018 07:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини