Хлопець із нереально високою мораллю – Білозерська про загиблого у 2014 році Морпіха

21 листопада 2014 року на Донбасі загинув Володимир Байдюк (Морпіх), хлопець з Франківщини. Спогади про нього у Фейсбуці написала журналіст Олена Білозерська.

«Морпіх - сільський хлопець з Франківщини, з нереально високою мораллю, яку нечасто зустрінеш у сучасних чоловіків. Він рубався за те, щоб жінок не брали на бойові - але віддавав мені, що сиділа у найбезпечнішому місці, наш єдиний на групу бронік, і, пізніше, вже коли служив у ЗСУ, довго, важко жалкував про те, що в день загибелі друга не стримався і вдарив полоненого бойовика. Одного разу він попросить мене пофоткати його, щоб було що послати мамі. «А то раптом мене вб'ють, а вона й не побачить, як я воював», - написала Білозерська.

За її словами, він уже кілька місяців не в ДУКу - пішов служити в 74-й ОРБ.

«Був спільний вихід, виявили міну, позначили її й обійшли - але на зворотному шляху біля мінного поля їх обстріляв снайпер. Морпіх рвонувся в посадку, а там стояла ще одна міна - ОЗМ, підсилена додатковим зарядом. Осколок увійшов йому під каску, він загинув миттєво. Сєвка, який опинився поруч із ним, стік кров'ю. Решта бійців, крім неймовірного везунчика Шведа - поранені. Двох саперів з інженерного управління сектора осколки дістали на відстані 150 метрів. Я дізнаюся про їхню загибель у машині, коли разом з Яною і Вогником вертаюся на базу. Зателефонували Яні... Не плачу, хоча дуже любила Сєву, і дуже сильно боюся за Вольфа», - пише Білозерська.

Леся, 22.11.2018 08:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини