Помісну церкву не може очолювати синод із трьох представників - волонтер

Помісну церкву не може очолювати синод на трьох, про це у Фейсбуці пише волонтер Семен Кабакаєв.

«Я вважаю, що це загрозлива тенденція, яка в подальшому зможе впливати і на національну безпеку в негативному ключі! Синод на трьох означає, що вирішальне слово будуть мати і представники МП. В єдину Помісну Церкву зайде Автокефальна, Київський Патріархат і московський», - пише волонтер.

За його словами, в такому випадку не буде єдиною узгодженої позиції і вплив Філарета як патріота своє держави, стане не ключовим.

«Звісно, московський патріархат зробить вигляд, що їм щось не подобається, можливо декілька провокацій самі проти себе зроблять, щоб показати, що на них є тиск та паралельно услужити Московії. Але, по суті, тихо перейдуть у повному складі і у ФСБ та Путіна так і залишиться вплив, який вони мають і зараз. Тому, я впевнений, що церкву повинна очолити людина, яка боролась від самого початку і такою людиною є Філарет!» - вважає волонтер.

За його словами, ніхто окрім нього не допомагав армії системно і так завзято, коли почалась війна.

«Я пам’ятаю як був створений підрозділ військових капеланів, які почали опікуватись всіма нашими військовими як на фронті так і в тилу. І це дуже правильний крок. Інколи святі отці не тільки повинні вчити і наставляли, а й вміти захищати свою паству. Ця війна стала показником, хто на чиєму боці! Томос і своя церква це дуже добре і це буде в нас, але в процесі становлення, ми повинні показати свою рішучість та незворотність дій. Ми повинні показати РФ, що вони більше не будуть мати вплив в Україні!» - відзначив Кабакаєв.

Леся, 30.10.2018 10:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини