Бачиш ворога – прибери – політолог про звільнення із МЗС Польщі випускників російського вузу

З Міністерства закордонних справ Польщі звільнили усіх випускників Московського державного інституту міжнародних відносин та осіб, які були б у списках співробітників комуністичних спецслужб.

Політолог Петро Олещук вважає такі дії цілком правильними.

«Нормальний підхід для держави, яка не живе у стані внутрішньої шизи. Є ворог. Є потенційні агенти впливу ворога. Агентів усувають. Просто в якості запобіжника. Війни немає, але є стан конфлікту, і це всі розуміють. Держава просто функціонує», - відзначає Олещук.

Проте в Україні ситуація дещо інша.

«Є така структура - СБУ. 2014 року у України просто забрали частину території. Протидіяти цьому - це була функція СБУ. Власне, інших функцій у них і не було. Ну вони самі собі понавигадували всякої боротьби з контрабандою. Але все одно найважливіше - це нацбезпека. Вони це все провадили. Більше того, на окупованих територіях всі вони майже зараз служать ворогу. І що тепер? А нічого. Ви чули щось про розслідування цього всього? Звичайно, ні. А кому розслідувати? самим себе? Тому все зводиться до видимості, фікцій і містифікації. А насправді, все просто. Бачиш ворога - прибери. Якщо він тобі ворог. А яка тут ворожнеча у єдиний та дружній сім'ї?» - вважає політолог.

Леся, 11.09.2018 17:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини